Till huvudinnehållet

Vill du veta mer?
Kontakta Pär Pärsson
par.parsson@strateg.se
+46 733 80 80 59

Hej, vad kan vi hjälpa dig med?

SOS Alarm har det offentliga ansvaret för 112-numret i Sverige. Varje år besvarar de över tre miljoner samtal och skickar ut hjälp i någon form. De är också ett företag som säljer högkvalitativa säkerhetslösningar till både privat och offentlig sektor. För några år sedan valde de oss som främsta varumärkesbyrå.

Utmaning

SOS Alarms identitet var kraftigt föråldrad när vi träffade dem första gången och den behövde förnyas helt. Vårt mål var att skapa en enkel, men ändå stark identitet som kan fungera överallt – i en ny digital värld, men också vara en del av kontorslokalernas utformning och hur varumärket låter.

Insikt

Grundidén bygger på olika riktningar i form av pilar, som symboliserar hur SOS Alarm samordnar och dirigerar andra organisationer för att hjälpa till i samhället (polis, ambulans och brandkår). Vi inspirerades också av sirenerna, som är en gemensam nämnare för de olika utryckningstjänsterna.

Koncept

Vi har skapat en stark identitet som nu implementeras på alla deras kontor, digitala plattformar och i allt marknadsföringsmaterial. Vi har också skapat ett digitalt varumärkesutrymme där man hittar information och riktlinjer och kan ladda ner alla typer av varumärkesmaterial. Under det senaste året har vi också skapat en bildbank med nästan 300 bilder, digitala spel, flera kampanjfilmer och kampanjer för att stödja SOS Alarms public affairs-arbete.

Resultat

Identiteten är implementerad i hela organisationen och är också mycket uppskattad. Den fortsätter att utvecklas på nya, spännande sätt.