Till huvudinnehållet

Region Örebro Län, Yrkesvux

Vill du veta mer?
Kontakta Elizabet Slivo
elizabet.slivo@strateg.se
+46 701 84 44 49

Är du ditt bästa jag? Yrkesvux – Du blir du

Att stå utanför arbetsmarknaden, drömma om ett specifikt yrke eller en nystart på karriären är något de flesta upplever någon gång i livet. Yrkesvux yrkesutbildningar gör det möjligt för fler att byta spår och hitta rätt.

Utmaning

Vi skapade en kampanj med syftet att få fler att upptäcka att vägen till ett nytt yrke inte behöver vara så lång. Och att den dessutom kan innebära ett helt nytt sätt att lyfta sig själv. En positiv personlig utveckling genom en yrkesutbildning som med största sannolikhet ger ett jobb.

Insikt

Huvudbudskapet ”Jag är jag – Du blir du” stod förstås i fokus när vår idé blev film. Vi lät vittnen vara förgrundsfigurer i kampanjen och visade porträtt på människor som bytt spår tack vare en Yrkesvux-utbildning. Huvudpersonen i filmen är ett av våra dokumentära vittnen. Filmidén bygger på tanken att gå från mörker till ljus och hur livet kan förändras positivt, även på kort tid.

Koncept

Budskapet ”Du bli du” uppmanar till förändring. Med målet att leda besökaren till studentum.se, där utbildningsutbud och ansökan finns, tog vi även fram en SMS-tjänst som på ett personligt sätt fick mottagaren att berätta mer om vad denne kunde tänka sig med sin framtid för att sedan lotsa vidare till webben.

Resultat

Kampanjen har setts på bussar, tåg och i Regionens egna kanaler. Reklamfilmen har också visats lokalt på SF’s biografer. Filmen finns också på Youtube där den visats över 200 000 gånger. Kampanjen resulterade bland annat i en fördubbling av besök på hemsidan. Dessutom använder flera kommuner i länet konceptet.
I dagarna lanserar vi en fortsättning på kampanjen där jämställdhet är i fokus. Håll utkik!