Till huvudinnehållet

Vill du veta mer?
Kontakta Elizabet Slivo
elizabet.slivo@strateg.se
+46 701 84 44 49

Kavat på allas läppar – och fötter

Att Kavat säljer barnskor av riktigt bra kvalitet vet många. Att de även gör vuxenskor med tidlös design och med hållbarhet och äkta hantverk i fokus är inte lika känt. Men snart ska Kavat vara på allas läppar. Och fötter.

Marknadsplan med höga ambitioner


För att nå de högt uppsatta varumärkes- och säljmålen har vi jobbat extremt tight ihop. Sett varandra som kollegor snarare än byrå och kund. Sånt gillar vi. Tillsammans satte vi en marknadsplan för vad som ska kommuniceras, när det ska kommuniceras och i vilken kanal. Det handlar om allt från event, mässor och butiksmaterial till PR, sponsorskap och ambassadörer. Mot både återförsäljare och slutkund. 


– Strateg gick in som vår marknadsavdelning med en kommunikatör och strategisk projektledare. Samarbetet har varit väldigt trevligt – vi klickade direkt, har gjort bra grejer och haft roligt tillsammans. Det har varit enkelt att jobba ihop eftersom de direkt förstått vad vi menar och behöver. Strateg skapar kundvärde i allt de gör. Jag har aldrig träffat en byrå som är så raka och som jag känt så stor tillit till från start, säger Magnus Ericson som är vd på Kavat. 


Innehåll i alla kanaler

Vi vidareutvecklade Kavats verbala och visuella uttryck och tog ut det i alla kanaler. Det innebär även att vi skapade ett fotografiskt manér speciellt för vuxenkollektionen. Genom en nära dialog mellan vår kommunikatör och Kavat kunde vi vrida och vända på budskap och få engagemanget att lyfta. Det handlade om nyhetsbrev, sociala medier, webbplats, butiksmaterial och mycket mer. 

Konceptet as:new

Genom sitt officiella as:new-koncept lever och lär Kavat sina hållbarhetsvisioner. Initiativet kommer att förlänga livet för många Kavat-skor. Kunder uppmanas att lämna in sina gamla, nötta eller urvuxna Kavat-skor så att de kan få nytt liv. Kavats egna skomakare ser över skorna, fräschar upp dem och förser de gamla trotjänarna med nya snören, sulor, kardborreband eller andra originaldelar som behövs. Och ser till att de kan användas igen. På så sätt får fler uppleva Kavats skor. Begagnade, men som nya. Gång på gång.