Svebio

Tre webbplatser - en smart lösning

Svenska Bioenergiföreningen, Svebio, har som uppgift att sprida kunskap om bioenergins betydelse för framtiden. En intresseorganisation med drygt 300 medlemmar som ligger i framkant och driver viktiga frågor på området.

Digitalisering och framtid

Med en stark position och ett viktigt syfte växte Svebios behov av en digitalisering för att kunna möta framtiden. Med två ledande branschtidningar, Bioenergi och Bioenergy International, och en webbplats i bagaget växte en idé om att samla informationen och kunskapen under ett och samma tak.

Svebio sökte en unik lösning med enkelhet och utvecklingsmöjligheter. Med målet att sprida kunskap och samtidigt engagera fanns behovet av en uppdaterad webbplats och en digitalisering av föreningens två tidningar.

Svebios mål:
  • öka användningen av bioenergi
  • sprida kunskap om bioenergins betydelse
  • påverka utformningen av politiska styrmedel
  • öka exporten av svensk bioenergiteknik
  • uppmuntra forskning och utveckling

Besökaren i fokus

Det började med en workshop där man gemensamt satte ramarna för projektet. Målgrupper, besökartyper och behov identifierades och arbetet tog fart.
Med en smart digital plattform som grund fanns en mängd möjligheter till fler kloka lösningar: En webbplats där det är möjligt att följa besökarens väg och på så sätt möta målgruppen utifrån intresse och behov. Det ger inte bara ett utvalt innehåll utan också en chans att lära känna sina besökare.

Genom de båda branschtidningarna fanns viktigt innehåll att tillgå på flera nivåer. Med en digitalisering kunde innehållet synkas med den nya webbplatsen genom att bygga identiska sidor som speglas mot själva grundplattformen. En både kostnadseffektiv och smidig lösning. Genom att låta webben bli ett paraply för tidningarna får besökaren alltså tillgång till ett mer komplett informationsflöde.

Svebio Bioenergi
”Strateg kan bidra med den kunskap vi saknar internt. Det ger en oöverträffad effektivitet.”
Gustav Melin, vd för Svebio

Unik multisajt

Tillsammans med Strateg valde Svebio Wordpress som CMS – ett starkt innehållshanterings- och bloggverktyg som kan anpassas och byggas ut efter behov. Här finns oändliga möjligheter tack vare olika plugins och teman. Fördelarna är både ekonomi, flexibilitet och effektivitet. Nackdelarna kan vara att olika plugins fungerar olika bra. Här handlar det om att göra sin läxa för att hitta guldkornen och inte gå i de fällor som finns. Tack vare grundlig research och analys kunde Strateg leverera en multisajt med bland annat en egen annonseringslösning som sedan appliceras på flera sajter i framtiden vid behov.

– Strateg kan bidra med den kunskap vi saknar internt. Det ger en oöverträffad effektivitet. Vi är mycket nöjda med samarbetet hittills, säger Svebios vd, Gustav Melin.

Att förädla helheten för portalen ytterligare är förstås ett pågående arbete. Tanken är att man i framtiden bland annat ska kunna erbjuda besökaren ett komplett filarkiv med sökfunktioner för olika ämnen, och även prenumerationstjänster för specifika artiklar och liknande. Den nya multisajten lanseras under våren 2017.

Besök bioenergitidningen.se Besök bioenergyinternational.com

Vill du lära dig mer? Vill gillar att dela med oss av kunskap och smarta tips.

Ladda hem whitepaper om hur du kan personifiera din webbplats.

Dokument

Ladda hem ditt whitepaper!

Veta mer?

Vill du veta mer om just det här eller om något annat som vi på Strateg jobbar med? Hör av dig till mig direkt! Eller fyll i din mejladress, så återkommer vi till dig.

Hans Tedsjö, Kundansvarig / strategisk rådgivare

070-184 44 04

Veta mer?

Vill du veta mer om just det här eller om något annat som vi på Strateg jobbar med? Hör av dig till mig direkt! Eller fyll i din mejladress, så återkommer vi till dig.

Hans Tedsjö, Kundansvarig / strategisk rådgivare

070-184 44 04