kronprinsessparets stiftelse

”Alla barn ska få möjlighet att växa upp till trygga och starka individer”.

kronprinsessparets stiftelse

”Alla barn ska få möjlighet att växa upp till trygga och starka individer”.

Vi är ju vana att få förfrågningar från många olika håll och kanter och från många olika branscher. Men vi måste ändå börja med att berätta att vi blev aningen överraskade när vi fick ett samtal från Kronprinsessparets stiftelse med en förfrågan om vi var intresserade av att hjälpa till med deras digitala kommunikation.

Det är trots allt inte varje dag som en reklambyrå får en förfrågan från det Kungliga slottet. Så, lite smickrade, mycket stolta och i någon sorts stram givakt tackade vi såklart ja till uppdraget och satte oss i bilen mot kungliga huvudstaden. Att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och unga är en behjärtansvärd sak som vi skriver under på alla dagar i veckan!
Uppdraget var att göra en helt ny webbsida för Kronprinsessparets stiftelse. Till bröllopet hade det tagits fram en grafisk profil, men resten fick Strateg ta itu med. Först togs det fram en wireframe – alltså, struktur och funktion för den tänkta webbplatsen – därefter var det dags för designarbetet samt slutligen jobbet att bygga och utveckla sajten i Sitevision.

Dessutom är den nya sajten responsiv, vilket betyder att den automatiskt anpassar sig till datorn, läsplattan eller smartphonen, beroende på vad besökaren använder.

– För vår del handlar om att göra ett jobb som bidrar till en bättre vardag och tillvaro för barn och unga. Med facit i hand gick det rätt så snabbt att ta det beslutet. Nu har vi också tecknat ett treårigt samarbetsavtal. Det stärker banden mellan oss och banar vägen för en spännande framtid säger Fredrik Vannestål, projektledare på Strateg.

Det finns en lång tradition av att hjälpa

I Kungafamiljen finns en tradition att engagera sig i – och stödja verksamheter geno­m just stiftelser. Idag finns det ett 70-tal kungliga stiftelser där de äldsta är från 1800-talet.

 

Kronprinsessparet går i samma fotspår och i samband med bröllopet 2010 bildade H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel sin egen stiftelse.

Kronprinsessparets Stiftelse

Idag har långt ifrån alla barn och unga i Sverige samma förutsättningar att växa upp till trygga, starka individer och känna sig som en naturlig del av samhället. Istället kantas vägen av utanförskap och ohälsa för många barn.


– Det är ett samhällsproblem och det är någonting som ingen ska behöva uppleva. Vi kan inte göra allt, men tillsammans kan vi göra så mycket mer. Stiftelsen är i en uppstartsfas och vårt mål nu är att kunna bidra till olika typer av förebyggande projekt i olika delar av landet, säger verksamhetschef Elin Annwall.

El Sistema Hammarkullen

Ett projekt där stiftelsen varit med och stöttat är El Sistema Hammarkullen. Det är en orkesterskola som startats i samarbete med Göteborgs Symfoniker. Tanken är att genom musik utveckla en positiv social förändring i barns liv.
– Vi hjälpte till med och bidrog med pengar till ett sommarläger för barn och ungdomar. Förutom 80 barn var det 20 föräldrar, 20-talet syskon och 20 pedagoger som deltog på lägret – så det var full fart, fortsätter Elin Annwall.


Förutom att Elin Annwall är ansvarig för Kronprinsessparets stiftelse var det också hon som tog kontakt med oss på Strateg. På frågan hur hon hittade Strateg i reklambyrådjungeln säger hon:


– Strateg var en bra kandidat, ni fick goda vitsord när vi lyssnade runt. Och när vi träffades kändes det väldigt okomplicerat. Ni lyssnade, förstod oss och vårt syfte och var sugna på att hjälpa oss, fortsätter Elin Annwall.

Besök sajten och stötta du också

Snabbaste vägen till sajten är: www.kronprinsessparetsstiftelse.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Där kan du läsa om de olika projekten och ta reda på hur du kan hjälpa till.
Ses där!

Veta mer?

Vill du veta mer om just det här eller om något annat som vi på Strateg jobbar med? Hör av dig till mig direkt! Eller fyll i din mejladress, så återkommer vi till dig.

Fredrik Vannestål, VD / strategisk rådgivare

070-184 44 21

Veta mer?

Vill du veta mer om just det här eller om något annat som vi på Strateg jobbar med? Hör av dig till mig direkt! Eller fyll i din mejladress, så återkommer vi till dig.

Fredrik Vannestål, VD / strategisk rådgivare

070-184 44 21