Strateg

Nytta och nöje med Happy Strateg

Strateg

Nytta och nöje med Happy Strateg

Wordfeud och Angry Birds i all ära: sommarens spel var nog Happy Strateg. I alla fall för oss som skapade det. En både teknisk och kreativ utmaning som förenade nytta med nöje. Häng med bakom kulisserna!

 

Varje sommar och jul gör vi en kampanj för våra kunder, för att bjuda på en present inför ledigheten och visa prov på våra kompetenser. Och inte minst, för att det är roligt! När det blev dags för årets sommarkampanj kläcktes idén ovanligt snabbt: det var klart att vi skulle göra ett digitalt spel.

En lustfylld utmaning

Det låg inte bara helt rätt i tiden med ett spel – det var lustfyllt och skulle dessutom bli en utmaning. Spelet skulle vara avancerat och inte likna något vi gjort tidigare.

Skulle fungera i olika miljöer

Patrik Malmström, som är webbutvecklare på Strateg, skötte det tekniska och var den som satte förutsättningarna för vad som gick att göra.

– Jag funderade mycket på hur ett och samma spel skulle kunna fungera i olika miljöer. Vi har inte gjort någon specialvariant utan det är samma grund i dator, iPhone och iPad. Det var viktigt eftersom vi bara hade tre veckor på oss att göra klart spelet, säger Patrik.

Så föddes Happy Strateg

Under tre veckor arbetade projektgruppen intensivt med att göra klart allt inför kampanjstarten i juni. Upplägget klarnade efter inspiration från populära spel – det skulle gå ut på att skjuta iväg oss Strateger på semester. Den naturliga starten blev så klart Strateghuset och finalmålet en paradisö.

Viktor ville göra en klassisk grafik

Samtidigt började Viktor Cvitkovic, digital designer med spets inom illustration, att skissa på spelets grafik.

 

– Det första jag gjorde var att skissa fram ett manér, sedan gick jag in mer i detalj på hur till exempel figurerna och banorna skulle se ut. Jag ville göra en grafik som är klassisk för sådana här spel, det hade jag hela tiden i åtanke. Och att grafiken skulle fungera på både större och mindre skärmar.

Fanns utrymme att tänja på gränserna

Daniel Engdahl var nyanställd webbutvecklare och fick projektet som ett av sina första. Han och Patrik märkte ganska snabbt att det var många som spelade, och att det var väldigt underhållande att kolla i databasen på andras spelsessioner.

– Det var när vi kollade på andras spel som vi fick idén att visa spelsessionerna på TV:n nere i entrén, säger Daniel. På det sättet var projektet både givande och riktig kul, det fanns utrymme att tänja på gränserna och balla ur lite ibland.

En jättesuccé!

Efter en dag hade 859 spelat, efter en vecka 2 341 – efter sommaren var vi uppe i hela 3 230 spelsessioner. Eftersom det gick att dela sitt resultat på sociala medier tog även den virala effekten snurr. Det blev en jättesuccé! Happy Strateg spred glädje och energi över hela byrån. Alla log nog lite extra när det talades om Parisbanor, highscore och när musiken klingade mellan Strateghusets väggar.

 

Vi hoppas att Happy Strateg fick dig att le också!

Topp 3 – GRATTIS!

Linder – 1 413 768 poäng

Toper är bäst igen. – 1 413 768 poäng

Linder – 1 413 768 poäng

Rolig statistik!

Mest använda figurer: Per Andersson Banck och Leif Goldkuhl

Träffade mest med: Per Andersson Banck

Träffade minst med: Fredrik Vannestål

Happy Strateg olika plattformar

Veta mer?

Vill du veta mer om just det här eller om något annat som vi på Strateg jobbar med? Hör av dig till mig direkt! Eller fyll i din mejladress, så återkommer vi till dig.

Fredrik Vannestål, VD / strategisk rådgivare

070-184 44 21

Veta mer?

Vill du veta mer om just det här eller om något annat som vi på Strateg jobbar med? Hör av dig till mig direkt! Eller fyll i din mejladress, så återkommer vi till dig.

Fredrik Vannestål, VD / strategisk rådgivare

070-184 44 21