I en värld utan dörrar och portar

05 maj 2017

För tredje året i rad visade Örebrostudenterna på mod, kreativitet och problemlösningsförmåga när årets upplaga av Strateg Case Challenge gick av stapeln. Under en heldag fick studenterna jobba fram en lösning på ett verkligt case- den här gången var det för kunden Garageportexperten.

Studenternas uppdrag var att öka kännedomen kring Garageportexperten och komma på en lösning som skulle kunna spridas i digitala kanaler. Idéerna var många och vi är imponerade.

 

Ett lag stack ut lite extra. Det vinnande laget presenterade en tydlig och egen idé som vände på begreppen och som går att bygga vidare på: ”en värld utan dörrar och portar”. Genom att låta det digitala uttrycket kompletteras och integreras med en fysisk installation lyfte vinnarna dörren och porten som koncept.

 

– Hela dagen var superrolig och det var spännande att få pröva sig själv in action. Det var ett kul case eftersom vi verkligen fick leka med idéer och tänka helt fritt. Dessutom var det väldigt lärorikt att under en så kort tid se hur en tanke växte till en färdig handlingsplan, säger Carl Svensson, en av fyra i vinnarlaget.

 

Vinnarna i Strateg Case Challenge 2017

Nästa steg blir att vinnarlaget får presentera sin lösning på ett av Strategs måndagsmöten. Därefter får de träffa arbetsgruppen för Garageportexperten för att prata mer om idéen och möjligheterna med den.