Några lärdomar i halvtid

07 apr 2017

Vi i labbgruppen har nu kommit halvvägs (!) i vår praktik på Strateg. Och visst kan vi stryka under på att tiden faktiskt går snabbt när man har kul! För oss allihopa är det även första gången vi riktigt kommer i kontakt med reklam- och kommunikationsbranschen, vilket både har varit kul och väldigt lärorikt. Vi har lyckats snappa upp några drag som verkar typiska när man jobbar med kommunikation. Så vi tänkte dela med oss av en liten halvtidsrapport, vad har vi lärt oss av 10 veckor på en kommunikationsbyrå?

 

  1. 1. Det går snabbt. Allt går snabbt. Människor pratar snabbt. Beslut tas snabbt. Deadlines kommer snabbt. En jäklarns fart, helt enkelt. Och hur kul är inte det!?

  2. 2. Det ska vara skönt. En skön stämning, en skön kampanj, en skön webbsida, en skön kaffe, en skön presentation (självklart då i Keynote, gärna inte powerpoint!), en skön arbetsplats. Och vi labbare instämmer – Strateg är en skön arbetsplats!

  3. 3. Drick alltid kaffe.

  4. 4. Alla idéer är bra idéer. Nästan. Eller så här – alla idéer kan bli bra idéer. Om någon bygger vidare på dem. Så skrota aldrig en idé, hur tokdålig den än låter. Den kanske är, med lite påbyggnad, nästa guldäggsvinnare. Vem vet?

  5. 5. Kundmöte, briefmöte, avstämningsmöte, kreativitetsmöte, måndagsmöte, skråmöte, idémöte. Det är mycket tid som går åt till möten och att jobba tillsammans. Lär dig älska det, det är nämligen då de fantastiska idéerna skapas! Och förresten, glöm inte att ta med kaffet till mötet!