Övning ger färdighet. Talang ger ledighet.

06 mar 2017

Jag garvade högt första gången jag hörde det. I den miljön jag befann mig i då pratade man sällan om talang. Mer om att vara anställningsbar. I dag låter det annorlunda.
Och sedan så undrar jag om den där snärtiga sloganen alls stämmer, att talang ger ledighet. Den behövs överallt för att vara förändringsagent, bidra till utveckling och skapa innovation. Utan den är det svårt att bidra med något av värde i dag.

Om talanger används och odlas, om dina talanger delas med andra och skapar innovation ihop med er omvärld slår det gnistor. Och då är ju en sak rätt avgörande i sammanhanget – Vad är definitionen av talang? Det vi vet, är att vi lever i ett skifte där det blir viktigare med vad du kan bidra med som person och medarbetare, snarare än vad du har för formella kompetenser på ditt CV. Det betyder att du behöver kunna utforska, ompröva, hitta svar, lösningar och lära nytt precis hela tiden. I resten av ditt liv. De som föds nu går rakt in i det. Vi andra, behöver lära om. Puh. Tekniken har möjliggjort det som sker, men det som sker handlar inte om teknik. Utan om människor och om vad vi kan lära och åstadkomma tillsammans. Så. När vi ser vilka behov som finns och skapas därute är det inte konstigt att frågorna om talang kommer i spel. Eller att företag framöver, kommer att slåss om den. Därför är jag glad och stolt att nu få jobba med Strateg. Att få vara med och stödja den här utvecklingen bland alla talanger som finns här. Att få fortsätta utforska omvärlden och all talang som finns där. Att fortsätta gå in i det konstanta lärandet, ihop med alla er därute. Så – vi hörs! Katarina Pietrzak Talent Manager Strateg