Bredare bild på Instagram

23 feb 2017

Nu kan du dela med dig av fotokaruseller på Instagram. En fotokarusell kan innehålla upp till tio bilder och filmer som dina följare kan svajpa mellan i en och samma uppdatering.

Tanken med den nya funktionen är att du ska kunna ge en bredare bild (bokstavligen!) av din upplevelse i bara en uppdatering. När du publicerat fotokarusellen visas flera blå prickar under uppdateringen, så dina följare vet att här kan det svajpas.

Enkelt att redigera

Det är enkelt att ladda upp en fotokarusell – du har fått (eller kommer snart få) ytterligare ett alternativ i publiceringsläget som gör att du kan välja upp till tio stycken bilder och filmer från ditt fotoalbum. Bilderna och filmerna kan du sen redigera var och en för sig med olika filter och taggar, medan bildtexten och platsen är samma för hela uppdateringen. Än så länge måste bilderna och filmerna vara kvadratiska.

Svajpa mer

Funktionen sänker inte bara pressen på att hitta den perfekta bilden eller filmen till din uppdatering. Den hjälper också till att göra svajpandet vanligare på Instagram, vilket i sin tur kan gynna annonser som visas i formatet. Instagram säger själva att det blir ytterligare ett sätt att dela med sig av en ”story”, att man kan tänka på funktionen som ett album, och hoppas säkert på att ta mark från Snapchat …