Åttioniotusen tack!

BLOGG - 23 jun 2016

När de sista kronorna var räknade i årets En annan mamma-kampanj så landade vi på rekordsumman 89 000 kronor. Pengar som går direkt till Kvinnohuset i Örebro och deras arbete mot mäns hot och våld mot kvinnor.

För femte året i rad har örebroarna kunnat bry sig om en annan mamma inför Mors dag. I år genom att köpa ett (eller flera!) armband för minst 30 kronor. Eftersom alla som är inblandade i kampanjen ställer upp helt ideellt går pengarna oavkortat till Kvinnohuset i Örebro. Även i år går de till att köpa startpaket med bland annat sängkläder, porslin och husgeråd att ge till de kvinnor som tvingas lämna hem och tillhörigheter för ett skyddat boende. Och summan, den blev rekordstor med en ökning på hela 66 procent från året innan.

 

– Vi vet att de här pengarna verkligen gör nytta. Och att de behövs. Varenda krona går till att stötta kvinnor och barn som blir utsatta för mäns hot och våld. Att örebroarna har varit så här generösa – och så tydligt tagit ställning mot våldet – känns helt fantastiskt, säger Yvonne Andersson som är art director på Strateg.

 

Stort tack till dig som på ett eller annat sätt brydde dig om en annan mamma på Mors dag!

 

Vill du hjälpa mer?

Kvinnohuset i Örebrolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbete pågår dygnet runt, året om. Du kan hjälpa mer genom att swisha din gåvosumma till nummer: 123 589 74 91