Ett bitterljuvt farväl

BLOGG - 08 apr 2016

Varje början har ett slut och igår blev vi klara med det allra första projektet vi fick. Uppgiften var att utmana Strateg genom att parallellt med deras två idéer, pitcha vår egen till kunden för att se om vi kunde hålla måttet.

Vi fick veta att kunden ville ha något speciellt, att vi inte skulle hålla tillbaka utan vi uppmanades att tänka utanför "the box". Och det gjorde vi! Vår idé var att på ett nytänkande och annorlunda sätt presentera kunden genom en film.

 

Kunden verkade uppskatta konceptet och valde vår idé. Vi fick dessutom i uppgift att designa kundens monter till mässan där även filmen skulle visas. Då vi insisterade på att göra filmen själva var det nu dags att ge oss i kast med stop-motion. Inte visste vi hur tidskrävande det skulle komma att bli. Rekvisita fick byggas för hand, storyboard skulle ritas upp, inspelningsplats skulle väljas, utrustning inskaffas, skådespelare, musik och redigering skulle skötas. Som tur var hade vi en ovärderlig resurs i våra duktiga och hjälpsamma medarbetare på Strateg. Vi fick fria tyglar för att verkställa vår vision och vi tog tacksamt emot möjligheten. I en och en halv månad satsade vi allt och igår blev vi klara.

 

Kunden kunde inte vara mer nöjd, Strateg likaså. Vi klarade deadline i god tid, levererade ett grymt koncept, lärde oss otroligt mycket på köpet och framför allt så överträffade vi kundens förväntningar. Det är kul när man lyckas med sin vision och skönt att avsluta projekt på ett bra sätt. Men det är ändå lite bitterljuvt när en resa tar slut. Y.O.L.O / Strateg Labb