Strateg Labb – redan en succé

BLOGG - 01 apr 2016

Den 18 januari i år kom fyra nervösa men minst lika exalterade individer för att påbörja sitt praktikprogram, Strateg Labb. Det här är första gången Strateg tar in ett helt team istället för en praktikant i taget, som vi gjort tidigare. Och vilken succé det visat sig vara!

Ett team av fyra noggrant utvalda praktikanter med olika bakgrund och utbildning formar ett labb tillsammans och utmanar oss i det vi gör bäst, kommunikation. Vi bestämde oss för att ge labbarna verkliga uppdrag, både i grupp och enskilt, för att vidareutveckla deras kunskaper och lära dem Strategs egna arbetsmetoder. Vi finns till hands som en stöttande mentor men ger våra labbare mycket frihet för att själva komma på lösningar och idéer till de projekt de blivit tilldelade. Under snart två månader har labbarna fått testa på drejning, designa skyltfönster, sköta egna kundmöten och håller för tillfället på med en reklamfilm, för att nämna några uppdrag.

 

Labbet består av Erik Ljungström, projektledaren som drömmer stort och ser möjligheter istället för hinder. En erfarenhet som denna är få förunnad och det är otroligt kul och lärorikt att få jobba i grupp, säger han. Med sin utbildning inom marknadsföring och sitt enorma musikintresse känner Erik att en kombination av dessa är drömyrket.

 

Art director Ebba Sääf, som med sin oändliga kunskapstörst ständigt pushar sig själv till nya nivåer. För henne är det viktigt att få vara kreativ. Hon gör sin praktik via programmet, Digital Mediedesign, som hon läser på Örebro Universitet. Illustration är det hon brinner mest för och tycker att det roligast med praktiken är att få följa hela processen, från idé till färdig produkt.

 

Robin Rydén började med Strategs egna hemsida och fortsätter med webbutveckling i skarpt läge. Han studerar Teknikprogrammet i Falköping och i år tar han studenten. Robin andas webbutveckling och tycker att praktiken utmanar honom samtidigt som han har kul.

 

Och sist men inte minst, den entusiastiska copywritern Tanja Smiljanic. Som den filmvetaren hon är, tycker hon att det är otroligt kul att labbet får hålla på med rörlig bild. Att lära sig nya saker är att utvecklas, och det gör hon ständigt på Strateg.

 

Fortsätt följ deras äventyr på Instagram @enlabb