Nu kan du ha flera konton på instagram

BLOGG - 10 feb 2016

Ok, det börjar ju kännas lite som old news men igår kom en uppdatering för att kunna hantera flera konton i Instagramappen. Alltså kan du nu växla mellan flera konton utan att logga ut och in igen. Den här funktionen är efterlängtad av alla oss som jobbar med Instagram som en del i vår marknadsföring. Och nu med senaste uppdateringen är det äntligen möjligt.

Vad har du för nytta av detta?

Jo, det är ju så att Instagram har blivit ett mer och mer vanligt sätt för företag att kommunicera med sina kunder. Ett snabbt och enkelt sätt att kommunicera via en bild eller video och snabba kommentarer. Det har ju förut varit så att den som sköter om företagets Instagramkonto har varit tvungen att logga ut sin privata användare och logga in med företagets konto. Visst, detta är ju ett i-landsproblem deluxe men ändå. Snabbare och enklare och bättre koll, helt enkelt.

Bättre koll på dina följare

Genom att du nu kan ha företaget och din privata profil igång samtidigt i appen så kan du enklare skaffa dig koll på vad dina följare gör och säger. Du får notiser då någon gillat eller kommenterat något på ditt privata- eller företagskonto. Bättre koll leder ju till bättre dialog. Det blir lättare att svara, följa och kommentera som företag. 
Nu gäller det bara att hålla koll på vilket konto som är aktivt.

Fortsätt hålla kvalitet

Bara för att det nu har blivit enklare att lägga ut poster så betyder ju inte det att du måste lägga ut fler. Följ uppsatt strategi för kanalen och målgruppen och håll kvalitet istället för kvantitet.

 

Hur gör jag för att hantera flera konton på Instagram?

1. Klicka på profilikonen längst ner till höger.
2. Klicka sedan på kugghjulet för inställningar.

3. Skrolla längst ner och välj ”Lägg till konto”.

4. Logga in med det konto du vill lägga till.

5. När du sedan är klar med detta och går till din profil så ser du en pil till höger om ditt profilnamn. Klicka på denna för att se listan över dina konton. Här har du även möjlighet att lägga till ytterligare konton.
6. Välj till sist det konto du vill ska vara aktivt. 

Instagram skärmdump
Instagram skärmdump
Instagram skärmdump
Instagram skärmdump