Starten på ett nytt liv för 72 våldsutsatta kvinnor och deras barn

BLOGG - 22 jun 2015

Kanske köpte du din knapp i en butik på stan. Eller när ÖSK mötte Gefle IF på Behrn Arena. Eller så swishade du din gåvosumma efter du sprungit Vårrusets fem kilometer. Hur du än valde att skänka, är du en av dem som gör att 72 våldsutsatta kvinnor och deras barn får stöd att starta ett nytt liv.

Genom att köpa en knapp, eller på annat sätt skänka, har örebroarna kunnat bry sig om en annan mamma på Mors dag under de senaste fem åren. Hela gåvosumman går som vanligt direkt till Kvinnohuset i Örebro eftersom alla inblandande ställer upp helt ideellt.

72 startpaket

Gåvosumman har används till att på flera sätt öka boendekvaliteten på Kvinnohuset. Numera finns det en tv i var och en av de åtta rummen och trädgården har gjorts om till en vacker och läkande miljö med insynsskydd. De tre senaste åren har pengarna gått till att köpa startpaket med täcke och kudde, porslin, husgeråd och en verktygslåda att ge till de kvinnor som flyttar ut från huset. Saker som kan kännas självklara för en annan, men som är helt nödvändiga när man startar ett nytt hem. Och ett nytt liv.

Varsågod, sno kampanjen

Den här kampanjen gör för mycket nytta för att vi ska hålla den för oss själva, tänkte vi. Och så gjorde vi något åt det. Vi uppmanade helt enkelt byråer i andra städer att sno idén rakt av. Det snappade branschtidningen Resumé upp och skrev om En annan mamma-kampanjen som är helt okej att kopiera. Läs artikeln här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

En annan mamma i tv

SVT Nyheter Örebro besökte Kvinnohuset för att prata mer om En annan mamma-kampanjen och hur insamlingen gör skillnad. Se inslaget härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.